Filmové novinky v Cinemaxe v novembri 2013

27.10.2013 Prešov

FILMOVÁ PONUKA

ENDEROVA HRA/ od 31.10.2013 BONTONFILM
Sci-Fi/Dobrodružný/Akčný
USA, 2013, 115 min.
Výpravné a vizuálne bombastické sci-fi natočené podľa svetového knižného bestselleru. Zem bola spustošená už dvakrát a mimozemské civilizácie sú odhodlané vyhladiť modrú planétu definitívne. Ubehlo sedemdesiat rokov a obyvatelia Zeme sa s obavami pripravujú na očakávanú tretiu inváziu. Andrew Wiggin prezývaný Ender je vo svojich šiestich rokoch prevezený do Bojovej školy, kde sa jeho geniálna myseľ ukazuje ako kľúč k možnému víťazstvu nad nepriateľom. Endera ako nadané dieťa podrobia s ostatnými podobne zázračnými deťmi výcviku na takzvaných vojvodcov. Endera vo filme predstavuje šestnásťročný Asa Butterfield, známy vďaka oscarovému filmu Hugo a jeho veľký objav. Učiteľa v Bojovej škole, plukovníka Graffa, hrá legendárny Harrison Ford.
 
VTÁČÍ ÚLET/ od 31.10.2013 CONTINENTAL
Animovaný/Komédia/Rodinný
USA, 2013, 85 min.

Príbeh dvoch odvážnych, hoci celkom obyčajných moriakov, ktorých misiou je vrátiť čas a zachrániť seba a ďalších svojho druhu od istého konca na sviatočných stoloch. Reggie je naivný, no dobrosrdečný moriak, ktorý pred sviatkami žije so svojim kŕdľom. Mnohí z jeho druhov sú už pripravení byť súčasťou sviatočného stola, Reggie tomuto osudu uniká. Prezidentova dcéra si ho vyberie ako šťastného moriaka, ktorý "dostane milosť". A tak ide Reggie žiť život na vysokej nohe v prezidentskom sídle s prezidentom a jeho rodinou. Nanešťastie pre Reggieho sa jeho luxusný životný štýl skončí skôr, ako stihne povedať „hudi-hudri“. Jake, veľký silný moriak má veľmi dôležitý plán, ktorý si vyžaduje Reggieho súčinnosť. Cieľ je jasný – vrátiť sa do 17-teho storočia, a odstrániť morky zo sviatočného stola raz a navždy!
 
BATTLE OF THE YEAR/ od 31.10.2013 ITAFILM
Dráma/Komédia
USA, 2013, 109 min.

Battle of the Year je medzinárodná tanečná súťaž, ktorej sa každoročne zúčastnia najlepšie tímy z celého sveta. Američania však nevyhrali už celých pätnásť rokov. Losangeleský hiphopový magnát Dante (Alonso) chce dostať svoju krajinu, ktorá súťaž začala, späť na vrchol. Nahovorí priateľa Blakea (Holloway), bývalého extraligového trénera basketbalového družstva, aby sa ujal jeho tanečníkov. Vyzbrojení teóriou, že dobrý tréner môže priviesť k víťazstvu akýkoľvek tím, zostavia skupinu z tých najlepších tanečníkov v krajine. Do Battle of the Year zostávajú tri mesiace a Blake musí využiť všetky doterajšie skúsenosti a taktiku, aby jeho dvanásť zverencov vytvorilo silný tím, ktorý prinesie víťaznú trofej späť do USA. Film je inšpirovaný skutočnou tanečnou súťažou vo Francúzsku.
 
PRÍBEH KMOTRA/ od 31.10.2013 MAGIC BOX
Dráma/Krimi/Životopisný
Česko, 2013, 99 min.

Príbeh kmotra je inšpirovaný bestsellerom Jaroslava Kmenty „Kmotr Mrázek“. Popisuje vzostup a pád človeka, ktorý sa od kšeftu s digitálnymi hodinkami posunul až na pozíciu šedej eminencie českej politiky. Vo filme Príbeh Kmotra sa stretnú dva svety – viera v právo silnejšieho a chytrejšieho a viera v spravodlivosť. Policajt Cajthaml (Lukáš Vaculík) je celý život na stope Kmotrovi (Ondřej Vetchý). Sleduje Kmotrovu láskyplnú starostlivosť o rodinu, jeho starosť o jej zabezpečenie a jeho postupnú cestu k moci. Posadnutý svojou pravdou obetuje policajt vlastný súkromný život, pričom sleduje rodinnú idylu muža na druhej strane barikády. Vplyv jeho protivníka vzrastá natoľko, že dokáže narušiť i štruktúru na strane zákona a nakoniec Cajthamla pripraví o jeho postavenie a prácu. Príbeh Kmotra je dôkazom platnosti príslovia: „S čím kto zachádza, s tým aj schádza“.
 
ŽENA V KLIETKE/ od 31.10.2013 CONTINENTAL
Thriller
Dánsko, 2013, 97 min.

Komisár Carl Morck a jeho asistent Assad sa zapletú do vyšetrovania päť rokov starého prípadu tajomného zmiznutia političky Marete Lynggardovej. Vyšetrovanie ich vtiahne do víru zneužívania, týrania a zlomyseľnosti, ktoré číhajú pod nablýskaným pozlátkom Škandinávie.
 
BABIE LETO/ od 7.11.2013 CONTINENTAL
Dráma/Krimi/Thriller
Slovensko, 2013, 90 min.

Do mesta, strateného kdesi na konci sveta, sa opäť vracia babie leto. A spolu s ním sa z výkonu trestu vracia Biely. Po desiatich rokoch väzenia prichádza domov do Košíc iba kvôli jednému. Pomstiť sa za svoju ukradnutú česť, rodinu aj mladosť. A začína sa divoká jazda ešte divokejším východom, miestnym podsvetím, rómskym getom a bočnými uličkami priamo v srdci hlavného mesta slovenskej periférie. Asi prvý film z druhého najväčšieho mesta na Slovensku prináša na plátna kín exotickú a výbušnú zmes drsného humoru, napätia a akčných scén, v ktorých sa mieša krv s destilátmi, smiech so slzami a platený sex so spaľujúcou láskou. Sugestívne herecké výkony, mrazivá atmosféra, a predovšetkým silný príbeh podľa medzinárodne oceňovanej knihy, to všetko robí z nového filmu Babie leto udalosť, akú Slovensko ešte nezažilo.
 
THOR: TEMNÝ SVET/ od 7.11.2013 SATURN
Akčný/Dobrodružný/Fantasy
USA, 2013, 111 min.

Kým sa hrdina v „Avengers: Pomstitelia“ (2012) snaží zachrániť Zem, hrdina Thor (2011) sa v novom dobrodružnom filme „Thor: Temný svet“ pokúsi zaviesť poriadok v celom vesmíre. Do univerza sa však vracia starobylá rasa na čele s vodcom Malekithom, aby uvrhol vesmír opäť do temnoty. Thor podstupuje riskantnú cestu na konci ktorej ho čaká stretnutie s nepriateľom tvárou v tvár, ktorému sa nevyrovná ani Ódin s Asgardom. Na ceste stretáva opäť Jane Foster a prichádza k rozhodnutiu, že obetuje všetko, čo má, aby zachránil nás všetkých.
 
LÁSKY ČAS/ od 7.11.2013 BARRACUDA
Komédia/Dráma/Romantický
Veľká Británia, 2013, 123 min.

Tim Lake (Domhnall Gleeson) vo svojich 21 rokoch zistí, že dokáže cestovať v čase . Timov otec (Bill Nighy) svojho syna zoznámi s úplne nečakaným faktom - muži v ich rodine mali a majú schopnosť cestovať v čase. Tim nemôže zvrátiť beh dejín, ale môže ovplyvniť to, čo sa stalo a deje v jeho vlastnom živote. Tim sa rozhodne túto schopnosť využiť, aby si vylepšil svoj doterajší život a to tým, že si nájde priateľku. Ale nebude to také jednoduché, ako sa môže na prvý pohľad zda. Tim pomaly zisťuje, že jeho jedinečný dar ho nemôže ochrániť pred utrpením, ušetriť ho vzostupov a pádov, ktoré stretávajú všetky rodiny. Lásky čas je komédia o láske a cestovaní v čase, ktorá nakoniec odhalí pravdu, že na to, aby človek žil život naplno, cestovanie v čase vôbec nepotrebuje.
 
MAFIÁNOVCI/ od 7.11.2013 MAGIC BOX
Krimi/Komédia
USA/ Francúzsko, 2013, 111 min.

Čierna komédia z dielne Luca Bessona o bývalom gangsterovi, ktorý je zaradený do programu na ochranu svedkov. Avšak dobehne ho jeho temná minulosť a on musí vziať opäť do rúk zbraň.
 
KAMEŇÁK 4/ od 14.11.2013 SATURN
Komédia
Česko, 2013, 88 min.

Po desiatich rokoch sa nám opäť predstavia obľúbení hrdinovia mestečka Kameňákov v plnej paráde. Pepanovi (V. Vydra) odišla žena Vilma do Austrálie za ich dcérou a Pepan so synom Pepíkom tak žijú v čisto mužskej domácnosti, kde nie je navarené a vyžehlené a kde vybuchujú vajíčka v mikrovlnnej rúre. Okolo Pepana usilovne krúži učiteľka Vlasta (D. Morávková), ktorá vycítila príležitosť zaplniť miesto po Vilme. Pepan je však úplne zaneprázdnený novou budúcnosťou – stal sa starostom Kameňákova.


KRÍDLA VIANOC/ od 14.11.2013 CONTINENTAL
Dráma/Komédia
Česko, 2013, 110 min.

Hrdinovia filmu dostanú možnosť niečo si priať a ich život sa tak rozbehne smerom, ktorý si sami určili. Množstvo "náhod" im prinesie to, čo chceli a tak majú možnosť si svoje priania prežiť. V živote sme zodpovední nielen za všetko čo robíme, ale rovnako ta aj za to, čo hovoríme, čo si myslíme a po čom túžime.

TO JE KONIEC!/ od 14.11.2013 ITAFILM
Komédia/Fantasy
USA, 2013, 107 min.

Komédia To je koniec! sleduje šiestich priateľov uväznených v dome po sérii čudných a katastrofických udalostí, ktoré ničia Los Angeles. Kým je svet vonku pustošený, ubúdajúcimi zásobami a ponorkovou chorobou hrozí koniec priateľstva vo vnútri. Napokon, sú nútení opustiť dom, čeliť svojmu osudu a skutočnému významu priateľstva a vykúpenia.

BYZANTIUM/ od 14.10.2013 MAGIC BOX
Dráma/Fantasy/Thriller/Horor
Veľká Británia, USA, Írsko, 2012, 118 min.

Eleanor a Clara, dve tajomné mladé ženy, hľadajú útočište v chátrajúcom pobrežnom letovisku. Uprostred zvyšku lacného luxusu a polorozpadnutých hotelov sa pokúšajú zohnať peniaze a ubytovanie. Clara začne zarábať ako prostitútka a stretne sa s hanblivým a osamelým Noelom, ktorý jej poskytne útočisko v opustenom penzióne Byzantium. Mladšia Eleanor nájde spriaznenú dušu vo Frankovi a prezdradí mu svoje tajomstvo. Narodila sa v roku 1804, hoci má iba 16 rokov a Clara je jej matka. Priznáva, že k tomu, aby prežili, potrebujú piť ľudskú krv. V malom, pokojnom mestečku začínajú umierať ľudia...

HRY O ŽIVOT : SKÚŠKA OHŇOM / od 21.11.2013 FORUMFILM
Akčný/Dobrodružný/ Sci-fi/Thriller
USA, 2013, 146 min

Katniss dosiahla víťazstvo v Hladových hrách aktom vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlám. Katniss s Peetou očakávali pomstu mocných. Prekvapivé výsledky zápasu v drsnej reality show však povzbudili obyvateľov zeme, aby sa postavili odporu a v krajoch sa formuje odboj. Podarí sa zabrániť krvavému stretnutiu, ktorého dôsledky by boli viac než hrozivé?

JUSTIN, MALÝ VEĽKÝ RYTIER /od 21.11.2013 BONTONFILM
Animovaný/Rodinný
Španielsko, 2013, 90 min

Justin je stredoveký chlapec z dobrej rodiny a v kráľovstve, kde žije, panuje zákon a poriadok. V kráľovstve vládne podľa množstva predpisov a hlavným náboženstvom je byrokracia. Rytieri boli z kráľovstvá vykázaní. Otec naplánoval Justinovi kariéru právnika, ale Justin ma úplne iný sen – stať sa rytierom. Rozhodne sa odisť z domu a vydáva sa za dobrodružstvom a večnou slávou. Stretáva odvážnu Taliu, kúzelníka, šermiara a dvoch mníchov. Do kráľovstva sa vracia Sir Heraclio, kedysi vyhnaný rytier, ktorý sa chce pomstiť a nasadiť si korunu. Justin s odvážnou Taliou stoja pred svojou veľkou úlohou – zachrániť kráľovstvo. Pomáha im ešte krokodýl Gustav, ktorého snom je byť drakom. A mať na svojej strane draka a jeho leteckú podporu sa môže hodiť
 

Vyberte región